Zoeken

Login huidige werknemer in opleiding

Login NaamWachtwoord
Wachtwoord vergeten?
SSPB Groningen

Hoofdvestiging
Praktijkcentrum Bouw
Middenstraat 11 te Sappemeer

Nevenvestiging
van Heekstraat 5 te Assen
Sportparklaan 5B
Stadskanaal.
(Locatie ROC Noorderpoort)
Postadres
Postbus 182
Postcode 9600 AD
Hoogezand
T: 0598 – 399590
F: 0598 – 390604
E: info@sspbgroningen.nl

Doorgroeimogelijkheden

Doorgroeimogelijkheden

Als je start met een basisberoepsopleidingen om vakman te worden in één van de beroepen die de bouw kent, dan zul je merken dat je niet alleen kunt doorgroeien tot allround vakman, maar ook verder kunt groeien in kaderfuncties.
Een schema van de doorgroeimogelijkheden is hieronder aangegeven.
Bij de SSPB Praktijkcentrum Bouw kun je de beroepsopleidingen op niveau 2 en niveau 3 volgen. daarna kun je door leren en starten met de opleiding middenkader functionaris Bouw BBL-4 (assistent uitvoerder)

Voor leerlingen, waarvan de vooropleiding onvoldoende aansluit wordt een op maat traject ontwikkeld zodat instroom in een niveau 2 opleiding mogelijk wordt.

De opleidingen die gevolgd kunnen worden, kunnen per opleidingsbedrijf verschillen, maar de opleidingen bouwtimmeren en metselen zijn standaard aanwezig en deze zijn de basis voor onderstaand diagram.


 
Klik hier voor een grotere afbeelding

Op welk niveau je ook werkt in de bouw, je zult merken dat je nooit bent uitgeleerd. Dit doordat er in de bouw constant nieuwe materialen, nieuwe gereedschappen en nieuwe bouwmethoden worden toegepast. Het is een levende bedrijfstak die constant in ontwikkeling is. Op alle niveaus zijn er mogelijkheden tot bijscholing, waar veel gebruik van gemaakt wordt. De mogelijkheden hiertoe kun je vinden onder de kop trainingen en cursussen.